Algemene jeugdwerking

Ontstaan Jeugdwerking

De jeugdwerking van Standaard Michelbeke is opgestart in 2014. Doel van deze jeugdwerking is de plaatselijke jeugd, onafhankelijk van geslacht,leeftijd en niveau, voetbal te laten spelen.

 

 

Kernwaarden

 1. Positief

 

Centraal staat het beleven van sport op een positieve manier. We geloven sterk in het ontwikkelen van de vaardigheden van de jeugd via een positieve omkadering. De vaardigheden gaan verder dan louter het sportieve. Het samen beleven van sport in al zijn facetten maakt dat onze kinderen op een gezonde manier ontwikkelen.

 1. Sociaal

 

Voetbal speel je nooit alleen. We houden rekening met zowel de individuele als de groeps-aspecten van voetbal. De ontwikkeling van een kind, individueel en in groep, is iets wat we actief willen ondersteunen. Deze ondersteuning wordt gerealiseerd door zowel de trainers, de vrijwilligers als door de ouders. De omkadering waarin we dit willen realiseren is ontspannen met de nodige zin voor realiteit.

 

 1. Sportief

 

Kinderen sport laten beleven is hen, in beperkte mate, klaar maken voor de toekomstige uitdagingen. De kinderen leren ervaren wat succes en telleurstelling is hoort hierbij. Sport biedt op vele manier antwoord op de vraagstukken die we in het dagelijks leven tegenkomen.

 

Praktische Informatie

De jeugdtrainingen gaan door op dinsdag- en donderdag avond tussen 18.00 u. en 1930 u. Afhankelijk van de leeftijd worden de thuiswedstrijden afgewerkt op zaterdag voor- of namiddag.

De jeugdspelers betalen geen inschrijvingsgeld, de kosten van de verzekering van de speler neemt de club op zich.

 

 • Om een goede werking te kunnen verzekeren is het belangrijk dat wij op iedereen kunnen rekenen. Dit zowel op training als op de wedstrijden. Voetbal is een ploegsport, dus je teamleden rekenen op je (ook bij minder goede weersomstandigheden)
 • Kan je niet aanwezig zijn bij een wedstrijd, laat dit dan ten laatste op donderdag aan je trainer weten. Zo krijgen we de kans, om bij een eventueel te kort aan spelers, een oplossing te zoeken. De trainer kan zo ook beter zijn ploegindeling voorbereiden
 • Wij willen er op aandringen om tijdig aanwezig te zijn, ook op de trainingen. Lukt dit door omstandigheden niet, gelieve dan de trainer te verwittigen voor aanvang van de training, zeker bij afwezigheid.
 • De wedstrijdkalender is beschikbaar tot eind dit jaar. Zijn er wedstrijden waarop je nu al weet niet aanwezig te kunnen zijn, gelieve dit aan de trainer zo spoedig mogelijk door te geven

 

Aandachtspunten

 

 • Bij uitwedstrijden word er aan onze kantine afgesproken om in groep te vertrekken. Bij specifieke redenen kan hier, in overleg met de trainer, van afgeweken worden.
 • Na een wedstrijd word er gezamenlijk gedoucht. Wie een training van Michelbeke aangekocht heeft, doet deze na de wedstrijd aan. Men verlaat de kleedkamer pas als iedereen klaar is en de kleedkamer opgeruimd is.
 • Om de oefeningen op de training vlot te laten verlopen, brengt iedere speler steeds zijn eigen bal mee
 • Na de training worden de kinderen (ook degene die douchen) uiterlijk tegen 19u45 afgehaald
 • Het is verboden om de kantine met voetbalschoenen te betreden
 • Onze eetfestijnen zijn van vitaal belang voor onze club. Wij rekenen op jullie steun voor de kaartenverkoop. Kaarten die uitgedeeld worden en die niet verkocht zijn, dienen steeds terug gebracht te worden voor de datum van desbetreffende eetfestijn
 • Daar we geen lidgeld vragen, rekenen we er op dat iedereen voor het jeugdfestijn minstens 2 kaarten verkoopt

 

Wij staan voor een open communicatie, dus als er op/aanmerkingen of suggesties zijn dan horen we dit graag!

STANDAARD MICHELBEKE

 

CONTACTEER HET JEUGDBESTUUR

 

Kraaiestee 17, 9660 Michelbeke

 

E. info@standaardmichelbeke.be

W. www.standaardmichelbeke.be

 

Copyright @ Pieter Delen